Kako djetetu prati zube

Kako djetetu prati zube
April 29, 2014

Kako djetetu prati zube?

Od nicanja prvih zubića treba voditi brigu o higijeni. Roditelj može nakon jela na prst namotati mokru gazu i blago prijeći preko zubića. Kako djete raste, počnite koristiti specijalne četkice za njegov uzrast, koje možete potražiti u specijaliziranim dječjim trgovinama, ljekarnamai sl.

Naravno, morate biti pažljivi dok to radite da djetetu ne nanesete neku nelagodu. U toj ranoj fazi ne morate se koristiti zubnom pastom. Dovoljno je vodom i četkicom prijeći po površinama zubića.

Kad dijete postaje sposobno samo prati zube, to ne znači da vi dalje ne morate sudjelovati u tome. Stanite iza djeteta, lijevom rukom mu pridržavajte bradu, a desnom vodite četkicu pravilno po zubićima. Tako će dijete naučiti gdje sve četkica u ustima treba zaći.

Tek kad dijete navrši 5 ili 6 godina i kad se uvjerite da samo dobro može oprati zube, možete ga ostaviti bez svakodnevnog nadzora.

Znamo da za zaposlene ljude koji svoju djecu vide tek navečer ovo zvuči neizvedivo! Poučite sami osobe koje vam čuvaju djecu da postupaju po ovim naputcima. Ako su djeca u vrtiću i tete nisu u stanju sa svakim djetetom prati zube, još uvijek ste vi navečer sa svojim djetetom i odvojite minutu kako biste mu zube sačuvali zdravima.

 

Posted in Blog, image posts, Uncategorized by admin